De bästa nyförvärven inför kommande säsong i Allsvenskan

Visst, det är mitt i vintern just nu och de flesta supportrar till de allsvenska lagen tycker att tiden går väldigt långsamt. Men träningsmatcherna är snart igång och sedan rullar det bara på fram tills dess att det är dags för den allsvenska premiären i början på april. Det är då både lagen själva och supportrarna får se hur bra lagens spelsystem sitter och hur bra truppernas nya spelare är.

Under träningsmatcherna är det svårt att veta var lagen står. Detta beror dels på att nya spelare och eventuella spelsystem ska arbetas in, dels på att lagen tränar väldigt hårt under denna period. Det i sin tur gör att det är kroppar som är slitna både mentalt och fysiskt som ställer upp i träningsmatcherna, där prestation och framför allt intentioner är viktigare än resultat.

Silly Season

Som supporter är den så kallade “Silly Season” en väldigt spännande tid på året. Det är då det går mycket rykten om nyförvärv och lagen värvar och säljer spelare. Man har hela tiden höga förhoppningar om att stjärnspelare som kan göra stor skillnad ska adderas till lagbygget. Med stjärnspelare räknas i detta fall inte världsstjärnor, utan snarare spelare som räknas som stjärnspelare på allsvensk nivå. Vad har då hänt under denna Silly Season? Vilka spelare är de bästa nyförvärven?

Nedan kommer en sammanställning på några av de bästa nyförvärven inför kommande säsong. Tänk på att om du ska vara garanterad plats på matcherna, så bör du köpa ett årskort. Det kan dock för många vara en stor utgift, men som tur är finns möjlighet att låna pengar hos Lånakuten till förmånlig ränta, så du kan njuta av Allsvenskan live från din favoritplats på läktaren.

Rasmus Jönsson till Helsingborg – Rasmus Jönsson spelade vårsäsongen 2019 i just Helsingborg efter att ha återvänt efter flera år i Tyskland och Danmark. Hans kontrakt hade dock en klausul om att han fick lämna klubben. Det blev därför en flytt till Thailand, där succén uteblev. Nu är han tillbaka på Olympia och redo att hjälpa Helsingborg att lyfta i tabellen.

Isaac Kiese Thelin till Malmö FF Den mångfaldiga landslagsmannen återvänder till Sverige och Malmö efter ett par år utomlands i bland annat Bordeaux, Anderlecht och Bayer Leverkusen. Detta är troligtvis den mest etablerade värvningen i Allsvenskan 2020. Frågan är dock om han kan fylla skorna efter den numer pensionerade publikfavoriten Markus Rosenberg.

Ebenezer Ofori till AIK Den luriga mittfältaren har alltså valt att återvända till AIK, laget som han även representerade under åren 2013-2016. Efter att ha sålts till Stuttgart och därefter varit utlånad till New York City i MLS, är det alltså åter dags för Ofori att visa sina färdigheter på de allsvenska arenorna. AIK har stora förhoppningar på den ghananske spelaren som även gjort 10 landskamper.

Det finns givetvis många fler intressanta nyförvärv, både erfarna och talanger, som kommer förgylla den allsvenska säsongen. Men på förhand känns de ovanstående som tre av dem som ska kunna göra ett stort avtryck för sina respektive lag under kommande säsong.