Djurgården ångar vidare i Allsvenskan

Ett av de hetaste lagen just nu i Allsvenskan år 2019 är Djurgårdens IF, som har inlett säsongen i år på ett alldeles strålande vis. Djurgården är visserligen inte obesegrade men i årets Allsvenskan tycks alla lag kunna slå alla. Att Allsvenskan är jämn och oviss är en av de saker som gör den är spännande och kul att följa, trots att kvaliteten på enskilda spelare och matcher knappast är i paritet med vissa av de bästa ligorna nere på den europeiska kontinenten.

Djurgården har verkligen inlett säsongen starkt och med ett högt antal poäng på de första omgångarna i Allsvenskan år 2019 så tänds kanske nu en och annan Djurgårdares längtan efter ett efterlängtat SM-guld på allvar.

Under påskhelgen den 21 april så var det dags för ett litet toppmöte i den ännu unga tabellen i årets Allsvenska när Häcken tog emot Djurgården i en spännande match i Göteborg. Matchen slutade dock inte med en gemytlig hemmavinst utan istället var det bortalaget Djurgården som vann med 1 – 0 vilket nu betyder att de är ensamma ledare av årets Allsvenskan. Djurgården har hela 10 poäng på fyra spelade matcher, vilket är ganska nära full pott.

Matchen mot Häcken var en hård och tät tillställning. Det blev till slut en mittback som fick avgöra med ett inte alltför snyggt eller tjusigt mål. 30-åringen Erik Berg fick in bollen med vad som vissa vill beskriva som en slags karatespark. Men även ett fult fotbollsmål kan ibland räcka för att vinna en match och bli matchens stora hjälte. Erik Berg lyckades stöta in bollen i matchminut 51 efter en något udda hörnvariant som gav utdelning.

Att gå på fotboll är en publikupplevelse med supportrar och bengaler samt hejarramsor. Som fotbollssupporter kan det vara kul att använda ansiktsfärger för att visa i ansiktet vilket lag man hejar på. Hejar man på djurgården kan det vara en god idé att skaffa färger i gult och blått samt rött. Kanske ett nytt rouge också eller en blå ögonskugga om man är en kvinnlig supporter och föredrar en mer sofistikerad sminklook än den typiska ansiktsfärgen. Om man dessutom lägger på en fin eyeliner och lite highlighter på kinderna kan det blir riktigt snyggt.

Publiken brukar vara viktig för upplevelsen men just denna match var inte direkt en publikfest. Kanske var folk fullt upptagna med att vara hemma och fira påsk, men inte mer än 4579 personer tog sig till Bravida Arena för att titta på Häcken när de tog emot de tillresta djurgårdarna på påskdagen. De fick förutom bortamålet även vara med om en första halvlek där det delades ut ganska många gula kort. Hela fyra stycken faktiskt, två till vardera lagen. De gula kortens festival tog fart i andra halvlek när ytterligare tre gula kort delades ut, till tre olika spelare i Häcken. Bland annat deras stjärna Paulinho. Häcken vann alltså åtminstone matchen i matchen med 5 -2 vad gäller flest gula kort, men det kanske inte är alltför mycket att glädja sig åt i den målsnåla och publiksnåla tillställningen.