Hitta en fotbollsklubb

Det är enkelt att hitta en bra fotbollsklubb att vända sig till om ens barn vill börja spela fotboll, men det är svårare om man vill börja spela som vuxen. Runt om i vårt avlånga land finns det hundratals olika fotbollsklubbar som riktar in sig på just barn och ungdomar. Det enda du behöver göra är att fråga föräldrar till barn som spelar fotboll, kanske barn som går i samma klass som ditt eget, eller så kan du ta dig in på internet och söka efter fotbollsklubbar som finns tillgängliga i närheten av ert bostadsområde.

För en vuxen person kan det vara svårare, eftersom det inte finns lika många klubbar som riktar sig till vuxna spelare. Även här är det bästa alternativet att ta sig in på internet för att söka efter klubbar som välkomnar vuxna spelare, men skulle du inte få något napp kan du sätta ihop ditt eget fotbollslag av kompisar och spela när ni har lust, t.ex. några förbestämda dagar i veckan.

Även om det är svårt så finns det sätt att gå tillväga. Vissa hemsidor erbjuder möjligheten för vuxna spelare att ange sitt namn och sin ålder och att man är intresserad av att börja spela. Då kan man komma i kontakt med andra vuxna i närheten som också vill börja spela och på så sätt spela tillsammans. Fördelen med att sätta ihop ett eget lag är att ni har möjlighet att själva bestämma vilka tider ni ska träna på. Med barn och jobb kan det annars vara svårt att få tiden att räcka till. Ni kan också själva välja vilka matcher eller turneringar som ni vill ställa upp i och det är jättebra.