Börja spela fotboll som vuxen

Det är aldrig för sent att börja spela fotboll eller komma igång med en sport. Anledningarna till att man inte börjat tidigare kan t.ex. vara att man hade andra intressen som barn eller att ens föräldrar inte hade råd eller möjlighet att finansiera fotbollen. Om du vill börja spela fotboll som vuxen finns det däremot fler saker som kan vara bra att tänka på. Generellt sett krävs det mer planering för en vuxen än vad det gör för ett barn eller ungdom. Ett av de svåraste momenten man kan stå inför är att försöka hitta en klubb som man kan spela med. Det finns mängder med olika klubbar för yngre, men inte lika många för vuxna spelare.

Att det är svårt betyder dock inte att det är omöjligt. Har man svårt att själv hitta en klubb som man kan använda sig av kan man t.ex. fråga runt i sin umgängeskrets eller använda sig av forum om fotboll på nätet. Ett annat sätt att gå tillväga är att kolla om det finns några kompisar som också skulle vara sugna på att spela boll. Då kan ni tillsammans gå ihop och hyra en lokal för att spela på utsatta tider i veckan. Vill man bli en mycket duktig fotbollsspelare är det viktigt att träna mycket och inte bara träna på att skjuta bollen i mål. Det krävs en god kondition och styrka för att kunna hantera sporten.

Utrustning för fotboll

Utrustningen är lika viktig för vuxna som för barn. Du behöver se till att du har bra fotbollsskor som fungera för underlaget som ni kommer att spela på, men även att du har benskydd eller t.ex. handskar beroende på vilken position du har. Det bästa sättet att hitta bra och kvalitativ fotbollsutrustning är att vänta sig till nätet och alla de shoppingsidor som finns att använda sig av. Vissa saker kan man köpa begagnat på annonssidor, men eftersom utrustningen ofta blir mycket svettig föredrar många att köpa allt helt nytt.

Den rätta utrustningen är viktig för att fotbollsträningen ska bli så bra som möjligt och handlar inte om att man ska vara snygg eller “passa in”. Skor med dubbar ser t.ex. till att du får ett bra grepp och inte glider runt på grus och benskydd skyddar den känsligaste delen av smalbenet.